Майстер-клас бариста для компанії – що це?
Це не просто зустріч за філіжанкою кави, як заведено в ділових колах, а повноцінне знайомство з кавовою культурою. Зовсім не обов'язково бути гурманом, щоб потрапити в тонкощі ароматного промислу і опинитися на місці бариста. Достатньо зібрати компанію близьких людей і почати з нуля: дізнатися, як у далеких країнах вирощують кавові «вишні», обсмажують зерна і подають у результаті під виглядом ароматного напою. Кожен зможе осягнути класичну технологію приготування бадьорого еспресо і капучіно, а потім познайомитися з якимось альтернативним методом заварювання кави — за допомогою пуровера, кемексу, сифону або аеропресу.
Як все відбувається?
Щасливчик зможе взяти із собою 3 близьких людей, небайдужих до ароматного напою. Разом вони завітають до школи, де спеціально для компанії проведуть майстер-клас в індивідуальному форматі. Знайомство з історією напою та основними видами зерен супроводжуватиметься наочною презентацією. При цьому кожен зможе проявити себе, вгадуючи види зерен, аромати, смаки. Гості стануть учасниками професійної дегустації, де на їх суд представлять як високоякісну робусту та арабіку, так і 2 низькосортні зразки, які потрібно визначити. Крім того, вся компанія займеться вгадуванням ароматів у наборі, де вони представлені у чистому вигляді. Ну а приготування кави, еспресо та капучіно довершить захоплююче навчання.
Дегустація кави та знайомство з ароматами
Різні етапи дегустації допоможуть зрозуміти, як змінюється смак кави залежно від виду зерен, обсмажування, способу заварювання. Усі тонкощі пояснить досвідчений барист. Він познайомить гостей з різними нотками ароматів, запропонувавши визначити запахи за допомогою набору «Le Nez du Cafе».
Кожен приготує еспресо та капучино
Основа основ – це маленька чашка еспресо з правильно витриманими пропорціями. Освоївши технологію її приготування, можна рухатися далі, додавати збите молоко і насолоджуватися смаком повітряного капучино. Кожен навчиться бездоганно готувати обидва напої.
Нові способи заварювання кави на вибір
Крім заварювання кави традиційним методом, доведеться познайомитися і з цікавими альтернативами. На вибір фахівець може пояснити технологію приготування напою у пуровері, кемексі, сифоні або аеропресі.